fredag 22 januari 2010

Dåligt med uppdateringar!

Men just nu läser vi den här boken. Om du läst klart, kan du gå in och kolla den här länken.

En stark bok - många känslor väcks, och på väg hem på pendeltåget i dag blev jag illamående - så brutal är den... Men den innehåller många varma känslor också - och det får vi diskutera när vi ses den 4 februari.


2 kommentarer:

GF sa...

Två böcker hade vi att läsa över julledigheten – Lloyd Jones’ Att tro på Mister Pip och Helena Henschens I skuggan av ett brott. Två helt olika böcker, det som var gemensamt var att de innehöll brutala mord. Likadant som AK blev jag illamående av att läsa om brutala dödanden i förstnämnda bok, men morden i den andra boken var verkligen skrämmande. I Jones’ begås dråpen av hårt trängda soldater, de dräper fienden, som för dem inte ens är ”riktiga” människor. I Henschens bok mördar Fredrik sina närmaste på ett bestialiskt sätt. Det var otäckt att läsa.
Övriga kommentarer om böckerna:
Att tro på Mister Pip: En aspekt är att man fick lära sig om ytterligare en konflikt (i en tidigare bok fick vi lära oss mer om Biafrakriget – som ju aktuellt igen nu med de upptrappade konflikterna i Nigeria). National encyklopedin och Wikipedia var nyttiga att läsa. Nu har jag också läst länken AK la in, den tycker jag faktisk man kan läsa innan man startar på boken.
I skuggan av ett brott: Jag tyckte inte om blandningen av fakta och fiktion, skulle nog hellre ha läst en bok av varje rörande denna skrämmande historia. Har mer att säga om böckerna, det tar vi 4 februari, ser fram emot att träffas. GF

Anna sa...

Jag kommer tyvärr inte på träffen den 4 februari. Öppet hus på Klara södra gymnasium.
Att tro på mister Pip läste jag på stranden i Thailand....Tycker det var en annorlunda bok, den var målande och man ställde saker på sin spets. Men håller med om att den var brutal på flera sätt.
I skuggan av ett brott tyckte jag var väldigt bra. Jag gillade blandningen av fakta och fiktion och man lärde känna personerna i boken. Även om man aldrig kan förstå hur någon kan ta livet av någon annan, fick man ändå se en sida av Fredrik som kan förklara. Jag har gjort många öronmärkningar i boken, trist att jag inte kan komma. jag har i nuläget inget förslag på bok...Anna